Scroll to top

Ambasadori

Descoperă poveștile de succes ale ambasadorilor noștri. Descoperă niște oameni deosebiți care au luat lămâile vieții și le-au făcut limonadă, descoperă o multitudine de posibilități și găsește inspirație pentru o lume în care fiecare are propriul potențial și propria poveste de succes – chiar dacă încă nu
a fost scrisă!

Inspiră-te din cuvintele lor și găsește-ți propriul înțeles de dat mai departe.

Alătură-te acestor oameni extraordinari ca împreună să clădim comunitatea romilor profesioniști din România.

Suntem Romi, suntem femei, suntem bărbați, suntem români, suntem profesioniști și fiecare dintre noi este o sumedenie de alte lucruri! Hai să vorbim despre asta!

Eugen Raportoru are o diplomă de master la Universitatea de Artă Națională din București la secția picture la Facultatea de Arte Plastice din București. În 2010 a avut o expoziție la Muzeul Municipiului București, în 2015 la Palatul Parlamentului și în 2016, selecția cu lucrarea „Dricul din Sulina” la expoziția anuală de la Royal Academy of Arts de la Londra, o distincție cât se poate de prestigioasă, prima de acest gen pentru un artist român de etnie romă.

.

Cerasela Bănică

Coordonator Proiecte Comisia Europeană

Cerasela Bănică este coordonatorul unui fond internațional pentru minoritatea romă. A evaluat fenomenul segregării în educație la nivel de cinci județe. Cerasela a coordonat programe care presupuneau accesul egal la educație pentru elevii romi în risc de părăsire timpurie a școlii.  Proiectele sale sunt menite să reducă rata abandonului la liceu în rândul elevilor de etnie romă oferindu-le acestora burse și pregătire gratuită (tutorat).

Roxana Marin

Profesoară de engleză

Roxana e profesor, activist, antrenor de public speaking și debate. Se ocupă de un mic spațiu de la demisolul liceului Coșbuc – CARE – unde elevi, părinți și alumni se întâlnesc pentru a discuta diferite teme cu implicații sociale, predă un curs de drepturile omului, organizează întâlniri între liceeni și membri ai diverselor minorități care-și spun povestea. Ține cursuri pentru profesori din țară, despre cum să gestioneze bullying-ul și situațiile elevilor vulnerabili.

Lucian Corobuță

Avocat și Jurist

Lucian este un specialist în fonduri nerambursabile. El a studiat inginerie și drept. În prezent, Lucian lucrează la primăria comunei Victoria din Iași, unde face parteneriate, scrie proiecte, le implementează și coordonează.

Oana Marina Vulcan

Inspector Asisență Socială

Oana este inspector asistență socială social la Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București. Lucrează la Centrul de Sprijin pentru Familii Defavorizate. La ea ajung cazuri de violență domestică, familii evacuate, persoane rămase fără adăpost. Ea face evaluarea cazului și pune pe hârtie împreună cu beneficiarul un plan de intervenție care în funcție de caz poate presupune consiliere juridică, psihologică, socială.

Marian Ursan

Director Executiv Carusel

Marian este Director Executiv Carusel și activist în domeniul HIV/SIDA din 1996, este recunoscut la nivel național și regional pentru contribuția adusă la dezvoltarea programelor de reducere a riscurilor (Harm Reduction) în rândul persoanelor implicate în sexul comercial și a celor care consumă droguri injectabile.

Samir Simion

Antrenor de box

Samir Simion este președinte al Asociației Municipale de Box Bucuresti, consilier local sector 4 și consilier parlamentar. Pasiunea sa pentru a aduce o schimbare în comunitate s-a manifestat prin proiecte de lege de protecție și acceptare a florarilor din sectorul 4, dar și prin foarte multe proiecte de educație prin sport.

Andra Costache

Consilier Parlamentar Senat

Andra Costache este dublu profesionist: lucrează ca HR într-o fimă de IT din Galați și este consilier parlamentar la Senatul României. Andra a organizat conferințele TEDx Talks Galați și este implicată activ în diferite activități studențești și de voluntariat din orașul ei natal.

Gilbert Costache

Model și Actor

Gilbert Costache este model, actor și life-coach născut în Rahova. Gilbert și-a început cariera în modeling în 2007,  la vârsta de 20 de ani, când a realizat o reclamă pentru Nike în Madrid. După ce a lucrat în Milano și Istanbul, s-a mutat la New York, unde locuiește și acum.

Corina Stanciu

Medic Oncolog

Corina Stanciu este medic rezident ce se specializează în oncologie. La anul, în februarie iși termină rezidențiatul. A primit burse de excelență pentru studenți romi, a beneficiat de programe europene precum Erasmus și a participat la conferințele EUPHA (Societatea Europeana de Sanatate Publica), stagiul din Franța de sănătate publică.